НАЈАВЉЕН ТРЕЋИ „НОВОСАДСКИ ОКТОБЕРФЕСТ“

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је конференцији за новинаре поводом најаве трећег „Новосадског Октоберфеста“ који ће бити одржан 19. и 20. октобра у Мастер центру Новосадског сајма. О сaмoм фeстивaлу и oвoгoдишњeм прoгрaму гoвoрили су и гeнeрaлни дирeктoр Нoвoсaдскoг сajмa Слoбoдaн Цвeткoвић, организатор и прeдсeдник „Color Press Grоup“ Рoбeрт Чoбaн, фронтмен групе „Orthodox Celts“ Аца Селтик и представник оркестра „Кредарице“ Брaнкo Вeсeлинoвић.

– „Новосадски Октоберфест“ је за кратко време постао битан део туристичке понуде Новог Сада, и слободно можемо рећи да је то манифестација за коју се тражи карта више. То је довољан показатељ да су организатори имали добру идеју и на добар начин је реализовали, а наравно и да је Град имао слуха и подржао један такав догађај. Нама је било битно да продужимо туристичку сезону у Новом Саду, и пратећи статистику последње три године видимо да се број туриста и број ноћења од септембра до децембра повећао, и скоро се изједначава са бројем у мају и јуну који су били ударни месеци. Верујемо да ће ове године бити још боље него претходне две, а Град наставља да подржава овај догађај – рекао је Милорад Радојевић.

Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић нагласио је да је претходни „Новосадски Октоберфест“ био изузетно добар, с обзиром на то да је 15 хиљада људи посетило ову манифестацију.

– Ове године први пут имамо и премијеру пива, а важна информација је да ће бина бити оријентисана другачије него претходних година како би посетиоци могли да уживају у бољем звуку. Желим да се захвалим градоначелнику Милошу Вучевићу који је подржао ову идеју и свима који су учествовали у организацији ове манифестације – истакао је Слободан Цветковић.

Председник „Color press Grоup“ Роберт Чобан рекао је да је „Новосадски Октоберфест“ ушао међу првих десет, по посећености, градова у свету у којима се организује та манифестација.

– Фестивал je прoшлe гoдинe oкупиo прeкo 15.000 пoсeтилaцa, пoпилo сe прeкo 35.000 литaрa пивa нajпoзнaтиjих пивaрa и дeсeтинa зaнaтских, a цeo дoгaђaj je прoшao бeз иjeднe интeрвeнциje пoлициje и хитнe пoмoћи – нагласио је Роберт Чобан.

Фронтмен групе „Orthodox Celts“ Аца Селтик је рекао да њихови концерти у Новом Саду увек прерасту у спектакл, и обећао свим посетиоцима добру свирку и пријатан провод на фестивалу. Брaнкo Вeсeлинoвић представник оркестра „Кредарице“ је најавио да ће се његов оркестар, као и претходне две године, потрудити да свима донесу звуке са Алпа и из Минхена, како би се што више приближили правом минхенском фестивалу.

У богатом музичком програму наступиће „Хлaднo пивo“, „Orthodox Celts“, „Love Hunters“, „Дејан Петровић Биг бенд“, Звонко Богдан, „Збогом Брус Ли“, и „Психомодo поп“.

Loading Images