ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ УДРУЖЕЊА ЗАНАТЛИЈА РИЈЕКЕ И НОВОГ САДА

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је потписивању Споразума о међусобној сарадњи између Удружења занатлија Ријеке и Удружења самосталних занатлија Новог Сада. Делегацију Удружења занатлија Ријеке предводили су председник Градског већа Андреј Поропат и начелница Градске управе за привреду Јана Сертић.

Споразумом ће прецизније бити дефинисани услови за размену искустава по питањима организације и активностима удружења, пoдстицaњe сaрaдњe крoз спoртскe, културнe и другe зajeдничкe aктивнoсти на креирању, кoнкурисaњу и рeaлизaциjи рaзвojних прojeкaтa.

-Потписивање Споразума између два Удружења јесте веома важно, јер смо сведоци да постоје проблеми у занатству и да се, и у Србији и Хрватској, све више сусрећемо са недостатком занатлија. Два Удружења су изразили спремност да унапреде сарадњу и размењују искуства у области законодавства, образовања и организације занатства и то су данас конкретизовали споразумом. Град Нови Сад подржава и има одличну сарадњу са Удружењем занатлија Новог Сада. Већ неколико година Град у оквиру свог Акционог плана запошљавања финансира обуку за старе занате. По први пут ове године финансирали смо и обуку за вариоце – рекао је Милорад Радојевић.

Он је додао да му је драго што су у посету Новом Саду и Сајму туризма дошли и представници Града Ријеке као и 50 предузетника. Према његовим речима, та посета је прилика да се размотре могућности за будућу пословну сарадњу, и направи контакт између предузетника два града

Loading Images