НОВИ САД ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ У ОРГАНСКОЈ ПРОИЗВОДЊИ

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић заједно је са руководиоцима подручних пољопривредних служби из Републике Српске на челу са помоћником министра пољопривреде РС Гораном Бурсаћем и представницима Organic Control System, обишао биогаздинство „Кузмановић“ на Ченеју.

– За 2021. годину планирано је повећање средстава за развој органске производње на 5.500.000,00 динара, а све у циљу повећања броја произвођача и површина под органском производњом, којих је тренутно који су укључени у пројекат Града Новог Сада, 10 органских произвођача на површини од око 40 хектара – истакао је Милорад Радојевић и додао да су добро искуство и одлични резултати Града Новог Сада пример за многе локалне заједнице како у Србији тако и у региону, те да је ово добра прилика да се новосадски начин рада представи и гостима из Републике Српске.

Од почетка активности на реализацији мера за подстицање развоја органске производње постоји сарадња са стручним установама и сертификационим организацијама које се реализују у зависности од мера које су биле предвиђене акционим плановима и програмима подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја на територији Града Новог Сада.

Град Нови Сад већ десет година успешно помаже органску производњу. Укупне субвенције, у периоду од 2011. до 2020. године, које је Град уложио за развој органске производње износе 29.845.451,00 динара.

Loading Images