Održana Konferencija „Preduzetništvo iz ženskog ugla“ u okviru projekta “Space4Women: Zakoračimo u svet novih ideja“

са Нема коментара

11. decembra u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu održana je Konferencija „Preduzetništvo iz ženskog ugla“ koja je organizovana u okviru projekta “Space4Women: Zakoračimo u svet novih ideja“. Konferencija predstavlja finalnu aktivnost u okviru inicijative Space4Women za 2019. godinu koja je pokrenuta od strane Studentske asocijacije Univerziteta u Novom Sadu i Grada Novog Sada-Gradske uprave za privredu, a pod pokroviteljstvom Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije. Inicijativa Space4Women rezultat je rada jednog iskrenog, posvećenog i entuzijastičnog tima čija je želja da kroz svoje aktivnosti podstakne mlade žene da budu inovativne i da zakorače u svet preduzetništva.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili koordinatorka projekta Danijela Ćirić, v.d. načelnika za Gradsku upravu za privredu Saša Bilinović i savetnik ministra za inovacije i tehniloški razvoj Republike Srbije prof. dr. Bojan Lalić.

Konferencija je organizovana je sa ciljem da se mladima predstave uspešne i inspirativne priče, koje im mogu biti motivacija i podstrek na putu ličnog i profesionalnog razvoja. Posetioci su imali priliku da kroz kroz segmente Priče o uspehu i panel Preduzetništvo iz ženskog ugla čuju iskustva uspešnih žena iz zemlje i regiona koja im mogu biti motivacija i podstrek na putu svog ličnog i profesionalnog razvoja i to: Dr. Draganu Đermanović – predsednicu PCG grupe, preduzetnicu i savetnicu na polju digitalne transformacije, Dr Sanju Popović Pantić – predsednicu Udruženja poslovnih žena Srbije i nacionalnog konsultanta za pitanja razvoja ženskog preduzetništva, Gaiu Montelatici – suosnivačicu Impact Hub-a Beograd, Olgu Mirković Maksimović – eksperta u oblasti digitalne transformacije i člana grupe za obrazovanje Inicijative „Digitalna Srbija“, Biljanu Ždrale – suosnivačicu startapa Boostowski i suvlasnicu srpskog ogranka najveće svetske konsultantske kuće Mercuri International, Martinu Anđelković – vlasnicu marketinške agencije Snajka de Madre, preduzetnicu i predavača iz oblasti oglašavanja na društvenim mrežama, Teu i Miu Stojanović, Saru Petrović, Sofiju Tešić i Višnju Žigić – idejne tvorce projekta „Nadmudri Pitagoru“. Posetioci su takođe imali priliku da prisustvuju finalu takmičenja Space4Women u kojem su šest najboljih timova sa Univerziteta u Novom Sadu predstavili svoje inovativne ideje pred žirijem.

Loading Images