ДОДЕЉЕНА БЕСПОВРАТНА ПОДСТИЦАЈНА СРЕДСТВА ЗА РАЗВОЈ ЖЕНСКОГ ИНОВАЦИОНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић уручили су уговоре предузетницама са територије Града Новог Сада које су оствариле право на бесповратна подстицајна средства за развој женског иновационог предузетништва. Град је уговоре закључио са 39 предузетница из различитих бранши, а укупно је додељено 12 милиона динара за унапређивање њиховог пословања. Реч је о пројекту Града Новог Сада “Афирмација женског иновационог предузетништва на територији Новог Сада“, а средства за његову реализацију обезбеђена су путем Програма подршке развоју и промоцији женског иновационог предузетништва Кабинета министра за иновације и технолошки развој.

– Настављамо добру сарадњу са Министарством и поносан сам што ћемо и ове године доделити средства новосадским предузетницама. Желим им много успеха у раду и честитам им на храбрости, истрајности, добрим плановима и визији како даље да развијају своја предузећа, у нашем граду и у нашој држави. Желимо да скренемо пажњу, не само на велике компаније, већ на мала предузећа која доприносе квалитету економије једног друштва. Овде имамо и компоненту плус, а то је да су кориснице грантова припаднице лепшег пола које се боре и остварују добре резултате. Очекујемо их на неким следећим конкурсима, јер нам је циљ да максимално искористе све програме које нуди Град Нови Сад – нагласио је градоначелник Милош Вучевић и честитао свима предстојеће празнике.

– За сваку похвалу је што Град Нови Сад жели да помогне својим предузетницама. Један од главних проблема у иновацијама, не само у Србији већ и у Европи, је то што имамо јако мало жена које се баве иновационим предузетништвом. У сарадњи са Институом за иновације и технологије Европске уније, и са асоцијацијама из Израела, Финске и Шведске, ми смо покренули Програм којим промовишемо женско иновационо предузетништво. Желимо да мотивишемо жене, и у граду и у селу, да започну свој бизнис или да иновирају постојећи посао. Иновације нису резервисане само за област високих технологија, већ су присутне и у занатским радњама, и увек када постоји побољшање производа и услуга. Иновације и дигитализација су приоритети за будућност Србије и највећи потенцијал који имамо су инжењери и иноватори који треба да допринесу тренду још јачег економског развоја наше земље – рекао је министар Поповић.

Радмила Вучинић захвалила се у име предузетница Граду и Министарству на подршци и на томе што су препознали њихов допринос привреди. Она је оценила да им је помоћ од великог значаја за унапређивање пословних процеса, те да ће настојати да оправдају указано поверење.

Loading Images