ОТВОРЕН ПРВИ ТУРИСТИЧКИ САМИТ ВОЈВОДИНЕ

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је отварању Туристичког самита Војводине који се наредна два дана одржава у Конгресном центру Мастер на Новосадском сајму.

Развој одговорног туризма на територији АП Војводине, разговор о проблемима који стоје на путу ка реализацији постављених циљева, подстицај за ангажовање на писању развојних пројеката, остваривање интердестинацијске, али и међусекторске сарадње у формирању и промоцији туристичке понуде Војводине разлог су потребе за одржавањем овог самита. Примери добре праксе из региона биће једна од кључних тема којом ће се подстаћи сарадња и даљи напредак у промотивним активностима туризма АП Војводине.

– Туризам је привредна грана која је међу првима осетила последице глобалног затварања услед пандемије Ковид, али, можда и брже од очекиваног, доживљава опоравак. Град Нови Сад, у години Европске престонице културе, има одличну позицију да анулира проблеме из Ковид периода. То најбоље показује званична статистика, а то је 35 одсто више долазака и ноћења у прва четири месеца ове године у односу на рекордну 2019. годину. Оно што је јако битно је да се повећава дужина боравка туриста. То је директан резултат промотивних активности из претходног периода, као и развоја нових производа и ширења понуде на околину у складу са новим тражњама. Вратиле су се бројне манифестације, враћају се полагано и пословни скупови, а туристичка понуда Новог Сада и околине је садржајнија – рекао је Радојевић.

Након свечаног отварања Самита, члан Градског већа учествовао је на панел дискусији на тему „Дијалог институција: Туризам у Војводини данас“.

Туристички самит Војводине заједнички организују Удружење грађана Центар за едукативни развој Нови Сад и агенције „Balkan Infinity Travel“ и „Explore Agency“, уз подршку Министарства за туризам, Покрајинског секретаријата и Града Новог Сада.

Нови Сад, 9. јун 2022. године

Loading Images