OTVORENA KONFERENCIJA „BIZNIS NA ŠTIKLAMA“

sa Nema komentara

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je otvaranju pete Međunarodne stručne konferencije „Biznis na štiklama” koja je namenjena promociji i unapređenju ženskog preduzetništva.

Konferencija obuhvata brojna stručna predavanja i panele na temu razvoja žena u preduzetništvu. Ove godine posebna pažnja biće posvećena temama kao što su izvori finansiranja, promocija i pozicioniranje na tržištu i načini kako da se prevaziđe kriza uzrokovana pandemijom Kovid 19.

– Konferencija „Biznis na štiklama“ se održava peti, jubilarni put, a izuzetno mi je drago da je Grad Novi Sad prepoznao značaj ovog događaja od samog početka, shvatajući važnost teme ženskog preduzetništva za privredu Grada. Takođe, nakon teškog perioda pandemije, svi shvatamo dragocenost ovakvih događaja za kongresnu industriju i turizam grada. Od 2015. godine Grad Novi Sad subvencioniše žensko samozapošljavanje, a od 2018. godine i žensko inovaciono preduzetništvo. U tom periodu, Grad je izdvojio 65 miliona dinara za programe samozapošljavanja žena, a za žensko inovaciono preduzetništvo oko 40 miliona dinara. I u toku pandemije korona virusa uspeli smo da realizujemo ove konkurse. U tako teškim uslovima za poslovanja, interesovanje naših sugrađanki za pokretanje sopstvenog biznisa je bilo veliko i iz tog razloga smo ove godine povećali sredstva u budžetu za ovu namenu. Takođe, u svim drugim konkursima Grada žene imaju prednost i dobijaju dodatne bodove. To pokazuje snažnu opredeljenost Grada da podrži žensko preduzetništvo i da podrži ovakve događaje koji okupljaju žene preduzetnice i potencijalne preduzetnice – rekao je Milorad Radojević.

Otvarajući konferenciju, ministarka privrede Anđelka Atanasković naglasila je da su žene u fokusu podrške koju pruža ministarstvo kojim rukovodi, i da je kao podsticaj opredeljeno 100 miliona dinara kako bi žene bile u mogućnosti da pokrenu svoj biznis.

Predsednica Kluba preduzetnica i poslovnih žena „Biznis na štiklama“ Sofija Bajić istakla je da je godina za nama bila veoma izazovna i teška. Ona se zahvalila svima koji su pružili podršku ženama preduzetnicama i naglasila da samo zajedno možemo biti u stanju da prevaziđemo prepreke koje se nalaze na putu uspeha.

Loading Images