ОТВОРЕНА КОНФЕРЕНЦИЈА „БИЗНИС НА ШТИКЛАМА“

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је отварању пете Међународне стручне конференције „Бизнис на штиклама” која је намењена промоцији и унапређењу женског предузетништва.

Конференција обухвата бројна стручна предавања и панеле на тему развоја жена у предузетништву. Ове године посебна пажња биће посвећена темама као што су извори финансирања, промоција и позиционирање на тржишту и начини како да се превазиђе криза узрокована пандемијом Ковид 19.

– Конференција „Бизнис на штиклама“ се одржава пети, јубиларни пут, а изузетно ми је драго да је Град Нови Сад препознао значај овог догађаја од самог почетка, схватајући важност теме женског предузетништва за привреду Града. Такође, након тешког периода пандемије, сви схватамо драгоценост оваквих догађаја за конгресну индустрију и туризам града. Од 2015. године Град Нови Сад субвенционише женско самозапошљавање, а од 2018. године и женско иновационо предузетништво. У том периоду, Град је издвојио 65 милиона динара за програме самозапошљавања жена, а за женско иновационо предузетништво око 40 милиона динара. И у току пандемије корона вируса успели смо да реализујемо ове конкурсе. У тако тешким условима за пословања, интересовање наших суграђанки за покретање сопственог бизниса је било велико и из тог разлога смо ове године повећали средства у буџету за ову намену. Такође, у свим другим конкурсима Града жене имају предност и добијају додатне бодове. То показује снажну опредељеност Града да подржи женско предузетништво и да подржи овакве догађаје који окупљају жене предузетнице и потенцијалне предузетнице – рекао је Милорад Радојевић.

Отварајући конференцију, министарка привреде Анђелка Атанасковић нагласила је да су жене у фокусу подршке коју пружа министарство којим руководи, и да је као подстицај опредељено 100 милиона динара како би жене биле у могућности да покрену свој бизнис.

Председница Клуба предузетница и пословних жена „Бизнис на штиклама“ Софија Бајић истакла је да је година за нама била веома изазовна и тешка. Она се захвалила свима који су пружили подршку женама предузетницама и нагласила да само заједно можемо бити у стању да превазиђемо препреке које се налазе на путу успеха.

Loading Images