ПЕТ ВИНАРИЈА ДОБИЛО СУБВЕНЦИЈЕ ГРАДА ПУТЕМ ЈАВНОГ ПОЗИВА

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, заједно је са чланом Градског већа за привреду Милорадом Радојевићем обишао породичну винарију „Антонијевић“ у Лединцима која је од Града Новог Сада добила субвенције, путем Јавног позива за набавку опреме за производњу вина и набавку опреме за дегустационе сале. Овај Јавни позив расписан је први пут прошле године и пет винарија, са територије Града, добило је бесповратно, укупно седам и по милиона динара.

– Драго ми је што смо данас, на дан Светог Трифуна, заштитника виноградара и винара, у прилици да посетимо једну од винарија која је путем Јавног позива добила бесповратне субвенције од Града Новог Сада. Породична винарија Антонијевић је на овом конкурсу добила субвенцију у износу од 1,5 милиона динара, за набавку опреме, односно за два винификатора од 5000 литара и две посуде за контролисану ферментацију вина од 2000 литара.  Сигуран сам да ће им ова опрема помоћи да унапреде своју производњу и самим тим буду конкурентнији на тржишту, што јесте и био циљ овог јавног позива, а средства за овај конкурс планирали смо и у буџету за ову годину. У периоду короне, Туристичка организација Града је урадила један велики пројекат, обишли су преко 60 винарија на подручју Фрушке горе и дефинисали шест винских путева. Један од тих винских путева је и Новосадски вински пут, на коме се налази већина винарија које су и добиле субвенцију Града за набавку опреме. Драго ми је што су и сви они данас овде са нама и желим свима да им честитам на ономе што раде, јер су то све мале породичне винарије, али веома важне за привреду и туризам Града – рекао је Ђурић и додао – Вински туризам је у експанзији, како у свету, тако и код нас, и драго ми је да сви заједно можемо да допринесемо да се он и даље развија и унапређује. У претходном периоду представили смо Новосадски вински пут на великом броју догађаја у земљи и иностранству, а намера нам је да ту кампању током ове године још више интензивирамо. Све што радимо на промоцији Града, сви нови пројекти и туристички производи, резултирали су да у 2022. години имамо рекордан број ноћења у Новом Саду, чак 561.061. То је заиста резултат на који смо сви поносни, али и обавеза да још више радимо и надмашимо и ове цифре – нагласио је градоначелник Ђурић.

Винарија „Антонијевић“ је фрушкогорско газдинство подређено традицији узгоја грожђа и производњи вина дугој пет генерација. Власник Јован Антонијевић је рекао да су им субвенције Града веома значајне у циљу подизања квалитета вина на виши ниво, и захвалио се што је њихов труд препознат и што им је пружена подршка за даљи рад и развој.

Нови Сад, 14. фебруар 2023. године

 

Loading Images