ПОЧЕО ЧЕТВРТИ „НОВОСАДСКИ ОКТОБЕРФЕСТ“

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је отварању манифестације „Новосадски Октоберфест“ која се четврти пут организује у „Мастер хали” Новосадског сајма. Манифестација је прошле године окупила више од 15 000 посетилаца, а као и претходне три године, осим богатог музичког програма, посетиоце ове године очекује мноштво различитих пивских етикета и гурманлука карактеристичних за „Октоберфест”.

-Четврти пут за редом је баварски дух у Војводини и минхенски фестивал у Новом Саду. „Новосадски Октоберфест“ је свакако једна од манифестација која доприноси расту броја туриста и бољој туристичкој понуди Града Новог Сада. Имајући у виду показатеље за првих девет месеци у 2019, прошле године смо имали рекордних 450 000 ноћења, a пре само седам година чак дупло мање. Поред љубазних људи, добрих новосадских домаћина, неопходно је да имамо и бољи садржај, из године у годину бољу понуду. Управо то су организатори ове манифестације препознали и успели да устоличе ову манифестацију као један од битних догађаја уцртаних у календар забавних садржаја у нашем граду – рекао је градоначелник Милош Вучевић и на крају обраћања позвао све присутне да аплаузом поздраве Синишу Михајловића који је, за разлику од ове, прошле године био на отварању 3. „Новосадског Октоберфеста“ и који сад игра своју најтежу животну утакмицу.

Поред градоначелника, присутнима су се обратили и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, директор Немачко – Српске привредне коморе Мартин Кнап, директор Новосадског сајма Слободан Цветковић и председник „Color Press Group“ Роберт Чобан. Они су посетиоцима пожелели добар провод и да се изузетан квалитет манифестације унапређује у будућности, као и све већу посећеност у годинама које следе.

Након церемоније отварања манифестације, уследили су наступи музичких састава „Атомско склониште“, „Ван Гог“, „Бенд Санитариум“ и „Збогом Брус Ли“. У суботу, другог дана трајања „Новосадског Октоберфеста“ наступиће „Ortodox Celts“, „Jura Stublić i Film“, „Dejan Petrović Big Band“ и „Električni orgazam“.

Loading Images