ПОДРШКА ГРАДА НОВОСАДСКИМ ПЧЕЛАРИМА

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је подели препарата Херба стрип за заштиту пчела чију је набавку субвенционисала Градска управа за привреду, члановима Друштва пчелара „Јован Живановић“.

– Са циљем побољшања рада удружења из области пољопривреде, Град Нови Сад је и ове године издвојио 8,5 милиона динара за подршку програмским активностима ових удружења. Друштво пчелара „Јован Живановић“, трећу годину узастопно, добија средства за набавку препарата Херба стрип, који много значи пчеларима у борби против варое. Ове године, на Конкурсу за удружења, за набавку тог препарата издвојили смо милион динара и омогућили да 12500 кошница са територије Града буде на тај начин третирано – објаснио је Радојевић и додао да је субвенција препарата Херба стрип само један вид подршке Града локалним пчеларима и удружењу „Јован Живановић“ – Та подршка се огледа и у субвенционисању трошкова сертификације Fрушкогорског липовог меда, наступа на сајмовима и у организовању манифестација. Подршка Града је усмерена на мале, локалне произвођаче, а буџет за пољопривреду се повећава из године у годину.

Председник Друштва пчелара „Јован Живановић“ Милан Булајић захвалио се члану Градског већа за привреду Милораду Радојевићу на разумевању и подршци. Он је истакао да финансијска помоћ за набавку препарата Херба стрип много значи пчеларима и доприноси повећању броја кошница.

– Ове године је интересовање највеће и можемо да будемо задовољни што ће велики број кошница у Новом Саду бити третиран модерним и веома учинковитим препаратом који је на биљној бази, а који смањује присуство паразита Varoe destructor што нам обезбеђује сигурније и стабилније презимљавање – изјавио је Милан Булајић.

Loading Images