РАЗВОЈ НОВОГ САДА КАО КОНГРЕСНЕ ДЕСТИНАЦИЈЕ

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић састао се, у Градској кући са директорком Туристичке организације Србије Маријом Лабовић и директором Конгресног бироа Туристичке организације Србије Душаном Боровчанином. Састанку су присуствовали и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић и директор Туристичке организације Града Новог Сада Бранислав Кнежевић.

На почетку, саговорници су се осврнули на дугогодишњу успешну сарадњу Туристичке организације Града Новог Сада са Туристичком организацијом Србије која се претежно огледала у промоцији Новог Сада и привлачењу туриста, односно у довођењу туроператора, новинара и инфлуенсера. То је допринело да, само у току прошле године, буде забележено више од 560.000 остварених ноћења туриста, што представља рекордан резултат, а почетком ове године настављен је тренд раста.

Разговарајући о наставку и унапређењу сарадње, градоначелник је истакао да је развој конгресног туризма једна од мера будуће Стратегије одрживог развоја Града Новог Сада и да је, на том путу, подршка Туристичке организације Србије веома значајна.

– Уз понуду смештајног и конгресног капацитета, богату гастрономску и културно-историјску понуду, као и географски положај у односу на аеродром Никола Тесла, Нови Сад је одлична дестинација за одржавање мањих конгреса, до 500 људи. У граду имамо два хотела са пет звездица и 10 хотела са четири звездице који својим смештајним капацитетом и конгресним салама задовољавају потребе организације мањих скупова. Постоје и додатни простори у којима се такође одржавају пословни догађаји, а Конгресни центар „Мастер“ има највећи капацитет и пуну техничку опремљеност, те може да прими до 1.000 људи – нагласио је градоначелник Ђурић.

Присутни су се сложили да Нови Сад, већ сада представља важну дестинацију за конгресни туризам о чему говоре и резултати реномираног словеначког „Конгрес Магазина“ који сваке године представља анализу конгресних дестинација. Анализа показује да Нови Сад, из године у годину, повећава своју просечну оцену која је 2022. године износила 4.11 док је, поређења ради, 2017. године она била 3.63. Представници Туристичке организације Србије исказали су спремност на сарадњу и указали да близина главног града и новосадска аутентична и домаћинска атмосфера дају додатну вредност конгресној причи Новог Сада.

Нови Сад, 31. мај 2023. године

Loading Images