ТОНС-У УСТУПЉЕН ПРВИ НОВОСАДСКИ „INVICTABIKE“ БИЦИКЛ

са Нема коментара

Како је Нови Сад познат као град бицикала, удружење грађана „Tour de Fruška“ је као свој допринос Туристичкој организацији Града Новог Сада, коју види као свог партнера и пријатеља истоимене манифестације, одлучилo да уступи на коришћење бицикл.

У присуству члана Градског већа за привреду Милорада Радојевића, бицикл уручио je власник и оснивач „Invictabike“ бренда и један од организатора манифестације „Tour de Fruška“ Иван Арпаш, а у име ТОНС-а, бицикл је примио директор Бранислав Кнежевић. Овај уступљени бицикл, направљен је у Новом Саду у већој серији од 300 комада, а произвођач је „Invictabike”. Занимљиво је да је ово један од примерака којим је започета прва серија новосадских бицикала. Овај бицикл је намењен мушкарцима и женама и предвиђен је за лакшу градску вожњу.

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић је рекао да је важно што се овај бицикл производи у Новом Саду и истакао да се на тај начин повећава упошљавање становника, те да ће тако туристичка понуда бити богатија, а туристи бити у прилици да на приступачнији и еколошки прихватљивији начин доживе туристичку понуду града. Tакође, он је оценио да је манифестација „Tour de Fruška“ кoja ће бити одржана уз подршку Града у мају ове године, значајан догађај за промоцију бициклизма и цикло-туризма.

– С обзиром на то да је Град Нови Сад уложио у инфраструктуру за бициклисте и омогућио нашим суграђанима да помоћу субвенција лакше дођу до новог бицикла, одлучили смо се за сопствену производњу бицикала, са седиштем у Новом Саду. Са Туристичком организацијом Града Новог Сада смо остварили квалитетну сарадњу и решили да кренемо у заједничку кампању подстицања грађана да се определе за бицикл као главно превозно средство у граду. Такође, туристима који долазе у наш град желимо да омогућимо разгледање града на бициклима, јер је Нови Сад препознат као град бицикала – нагласио је оснивач „Invictabike“-a Иван Арпаш.

Директор ТОНС-а Бранислав Кнежевић истакао је важност промоције цикло-туризма у Новом Саду, те да ће ТОНС у наредном периоду у своју публикацију „52 викенда у Новом Саду“ унети све нове бициклистичке руте у граду и околини. Такође је нагласио да се на тај начин туристи подстичу на обилазак Новог Сада и околине овим превозним средством, као и на рекреацију и уживање у природним лепотама и културно-историјским знаменитостима. У том смислу, договорено је да „Invictabike“ буде сарадник ТОНС-у у изради „GPS“ координата за бициклистичке стазе на дигиталној мапи, на чијој припреми ТОНС већ увелико ради.

Loading Images