ТРИДЕСЕТ МИЛИОНА ДИНАРА ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ НОВОСАЂАНА

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић уручили су уговоре Новосађанима са евиденције Националне службе за запошљавање који су, на основу јавног позива, добили субвенције за самозапошљавање у 2021. години.

– Честитам вам на храбрости, на томе што сте одлучили да, и у овако изазовним временима, кренете својим путем, да живите од свог знања и вештина и желим вам да истрајете. Ја сам такође дошао из приватног сектора и знам колико је то захтевно. Град је уз вас, да вас подржи у старту, у периоду када је најтеже, а ја се надам да ћете успети и да ћете нам се касније јављати на нове позиве за додатно запошљавање, куповину опреме и унапређивање пословања. За мене не постоје велика и мала предузећа, сви су подједнако битни, јер је приватни сектор одраз економске снаге једног града. Пре осам година, Град је имао средства да субвенционише 14 лица на овом конкурсу, а данас ће 100 људи добити укупно 30 милиона динара бесповратне помоћи. Верујте у себе, немојте одустајати, јер ако ви будете добро радили, ми ћемо следеће године још више моћи да издвојимо у ове сврхе. Из пореза финансирамо културу, спорт, социјалну и здравствену заштиту, градимо вртиће, школе и мостове. Сви заједно доприносимо буџету из којег се реализују капитални пројекти. Добар знак је што се све више људи јавља на ове позиве, а ми ћемо се трудити да обезбедимо довољно новца за све. Треба само засукати рукаве, радити и резултати ће доћи. Доводићемо велике компаније, али паралелно ћемо улагати у породичне бизнисе, микро и средња предузећа. Ово је наш град и сваки добар резултат је победа свих Новосађана, и треба да се једни другима нађемо и помогнемо, да функционишемо као велика породица – нагласио је Милош Вучевић.

Наташа Миодраговић, која је добила субвенције Града за уметничко стваралашптво, захвалила се у име свих Граду на подршци.

-Хвала што верујете да мали предузетници могу да направе велику разлику. Надам се да ћемо оправдати поверење и да ће увек мали корак бити подржан и препознат као важан за развој града – рекла је Наташа Миодраговић.

Loading Images