УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ НОВОСАЂАНА

са Нема коментара

У циљу подршке незапосленим Новосађанима, који би да покрену сопствено пословање, а у виду доделе беспровратних финансијских средстава, Град Нови Сад, од 2013. године, спроводи програм самозапошљавања, путем конкурса Градске управе за привреду, а у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

Заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац и члан Градског већа за за привреду Милорад Радојевић уручили су данас уговоре корисницима који су, на основу јавног позива, добили субвенције за самозапошљавање у 2023. години.

Заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац је истакао да је Град Нови Сад стабилна локална самоуправа са буџетом који допушта стални пораст субвенција и подршке нашим суграђанима и да је, до сада, издвојено укупно 268.255.000 динара, за самозапошљавање 969 незапослених лица са евиденције новосадске филијале Националне службе за запошљавање.

-У последњих десет година скоро 1000 људи је покренуло сопствени бизнис захваљујући овој подстицајној мери, на шта смо итекако поносни. Ове године, определили смо из буџета 59,5 милиона динара за самозапошљавање 151 незапосленог лица, а износи субвенције су били у распону од 300 до 400 хиљада динара. Велико интересовање за овај конкурс нам показује да треба да наставимо да пружамо подршку нашим суграђанима који се упуштају у покретање сопственог посла, и да повећавамо издвајања за ту намену – изјавио је Игор Црнобарац и додао – У циљу поштовања принципа родне осетљивости, од 2016. године из буџета Града издвајају се посебна средства за развој женског предузетништва. Захваљујући таквој мери, до сада, средства за самозапошљавање добило 388 незапослених жена. Дакле, збирно, у протеклој деценији, Град Нови Сад је доделио укупно 368.255.000 динара, за самозапошљавaње укупно 1 357 наших суграђана и суграђанки.

У име корисника субвенције обратила се Борислава Милић која је добила средства за истраживање и експериментални развој у биотехнологији. Она се захвалила Граду Новом Саду, на субвенцијама, нагласивши да такви подстицај и подршка много значе у првим, уједно и најтежим корацима оснивања предузећа.

Нови Сад, 6. децембар 2023. године

Loading Images