ГРАД НОВИ САД СУБВЕНЦИЈАМА ПОМАЖЕ ПРЕДУЗЕТНИКЕ И МАЛА ПРЕДУЗЕЋА

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно jе са чланом Градског већа за привреду Милорадом Радојевићем обишао Ауто-сервис „Станкин“ из Ветерника чији је власник на основу Јавног позива за доделу бесповратних подстицајних средстава за набавку основних средстава (машина или опреме) микро и малим предузећима и предузетницима на територији Града Новог Сада за 2023. годину добио новчана средства за набавку испитног стола који се користи за тестирање свих врста пумпи које су део дизел мотора.

– Данас смо се на терену уверили колико заиста значи реализација овакве једне подстицајне мере Града, као што је Јавни позив за доделу бесповратних средстава за микро и мала предузећа, као и за предузетнике. Честитам на добијеним средствима директору Милораду Станкину и његовим запосленима у Ауто-сервису на Ветернику и желим им много успеха у даљем раду. Том субвенцијом је њима омогућена ефикаснија дијагностика квара у ауто-сервису, односно бржи ремонт или поправка, што значи и више посла, односно прихода. Желим да поручим новосадским предузетницима да на пролеће обрате пажњу на конкурсе које расписује наша Градска управа за привреду, јер ће већ у априлу моћи да конкуришу за бесповратна средства у укупном износу од 70 милиона динара. Нека наставе да траже више и боље, да стреме новим и све бољим резултатима, а Град Нови Сад ће им увек бити поуздан партнер за развој пословања – рекао је Милан Ђурић.

Милорад Станкин захвалио се Граду Новом Саду и истакао да је он добио укупно 700 000 динара од Града Новог Сада за набавку испитног стола на чему је захвалан, као и да ће му то веома значити за унапређење дијагностике квара.

Од 2020. године Град Нови Сад пружа конкретну подршку микро и малим предузећима и предузетницима како би унапредили своје пословање, и то кроз набавку машина или друге опреме за рад, а путем Јавног позива за доделу бесповратних средстава. До сада је укупно 287 привредних субјеката добило укупно 139 милиона динара за набавку нових средстава за рад.

Нови Сад, 27. децембар 2023. године

Loading Images