ГРАД НОВИ САД ПОДРЖАО ПРВИ ГЕЈМИНГ ФЕСТИВАЛ „VIBE FACTORY“

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је конференцији за медије на којој је представљен програм „Vibe factory“ фестивала који ће бити одржан на Новосадском сајму од 21-23. октобра ове године.

Конференција је одржана у просторијама Новосадског сајма, а на њој су поред домаћина, извршног директора Бориса Надлукача говорили и директорка „Vibe factory“ фестивала Олга Јешић, оснивач INDIE студија у Хрватској Лео Тот, јутјубер Supreme Nexus и програмски директор „E-sport stage“ Војислав Перић, јутјубер Александар Кесеги – Саки из Стубера и програмски менаџер „Vibetube stage“, као и слободни уметник Боривоје Наумовски – Ori Cosplay и програмски менаџер „Cosplay village“.

„Vibe factory“ фестивал је први, највећи и најатрактивнији гејминг шоу код нас, осмишљен у складу са светским стандардима, који ће окупити љубитеље гејминг индустрије у нашој земљи.

– Драго ми је да ћемо у Новом Саду имати један овакав фестивал јер то и заслужујемо као незванични центар ИТ индустрије и седиште озбиљних светских гејмерских компанија. Честитам тиму организатора на идеји за ову манифестацију, а Град Нови Сад је помогао њено одржавање што ће, сигуран сам, имати много ефеката. Пре свега, фестивал ће имати едукативни карактер па ћемо сви моћи да се упознамо са том граном ИТ индустрије на прави начин, а и гејминг је важна привредна грана у свету. За Нови Сад су догађаји битан сегмент туристичке понуде, и управо велики број посетилаца долази у наш град због разних манифестација. Овакав догађај још нисмо имали и тежићемо да у календар манифестација Новог Сада уврстимо за убудуће овај фестивал и да он постане традиционалан – рекао је Радојевић и додао да је сигуран да ће у три дана трајања фестивала бити прилике да се породично дође на Новосадски сајам и испрате програми који су планирани.

Директорка „Vibe factory“ фестивала Олга Јешић је истакла да гејминг индустрија у свету расте рапидном брзином, да се мери десетинама милијарди долара те да су се они одлучили да направе искорак у позиционирању Србије на светској гејминг сцени уз овај велики фестивал по светским стандардима.

– На 10.000 квадратних метара, у три хале, са преко 100 интернационалних учесника, на шест стејџева („Main“, „INDIE“, „You Tube“, „eSport“, „Board Games“, „Cosplay Village“) кроз сајамски део, конференције, радионице, панеле и округле столове, „Vibe Factory“ мења поглед на видео игре и гејминг индустрију уопште. Очекује се присуство преко 50.000 посетилаца којима ће бити омогућено потпуно уживање у данима пуним игара, као и мноштво спектакуларних мечева и награда за играче – нагласила је Олга Јешић.

Loading Images