ГРАД НОВИ САД ПОДСТИЧЕ САМОЗАПОШЉАВАЊЕ ЖЕНА

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић уручили су уговоре женама са територије Града Новог Сада којима су одобрене субвенције за самозапошљавање на основу Јавног позива за доделу субвенције у 2021. години. У циљу подстицања женског предузетништва, средства у износу од 15 000 000 динара су одобрена за 52 незапосленe женe које се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање у Новом Саду.

– Последњих шест година Град Нови Сад ради на томе да оснажи женско предузетништво. На почетку је интересовање било мало, а сада је све више одважних жена које аплицирају за субвенције са својим бизнис идејама. Честитам им на томе што су храбре да крену да отварају своје приватне послове, а посебно на томе што су одлучне да то раде у овим изазовним временима. Срећан сам што Град има снаге да и у доба пандемије опредељује средства за ту намену и увек ћемо бити ту да дамо иницијалну снагу нашим суграђанкама за почетак предузетничког посла. Тежићемо да издвајамо све више средстава, с обзиром на то да и интересовање за субвенције расте. Широк спектар послова је обухваћен кроз ову подршку, а надам се да ћемо се виђати сличним поводом и у наредним годинама, јер свака од ових предузетница има шансу да настави да конкурише за грантове за проширење посла и за отварање нових радних места – рекао је градоначелник Милош Вучевић и пожелео предузетницама срећу и успех у пословању.

У име жена предузетница на пријему у Градској кући обратила се госпођа Ружа Зракић која је за започињање свог бизниса добила износ од 300 000 динара за пружање услуга тапацирања намештаја.

– Ове године сам први пут конкурисала за субвенцију и веома сам срећна што сам је и добила. То ми веома много значи, као и свим присутним дамама. Захвалне смо Граду Новом Саду на пруженој подршци, јер нам је та помоћ драгоцена, с обзиром на то да смо све кренуле од нуле. Трудићемо се, не само да опстанемо, већ и да нешто створимо, да растемо и напредујемо – рекла је Ружа Зракић.

Loading Images