МИНИСТAР ПРИВРЕДЕ, ТРГОВИНЕ И ПРЕДУЗЕТНИШТВА НИЖЕГОРОДСКЕ ОБЛАСТИ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

са Нема коментара

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је руску делегацију на чијем челу је министар привреде, трговине и предузетништва Нижегородске области Черкасов Максим Валеревич. Непосредан повод њихове посете Новом Саду је Међународни сајам пољопривреде, односно Пословни форум Русије који је јуче одржан у Привредној комори Војводине.

Градоначелник Вучевић осврнуо се на добре односе Новог Сада са градом побратимом Нижњим Новгородом који датирају од 2005. године. Представљајући град, Вучевић је нагласио да је то административни, универзитетски, пословни и здравствени центар Војводине, седиште енергетских компанија, и највеће руске инвестиције у области енергетике. Такође истакао је да је последњих година доминантан успон ИТ сектора у Новом Саду који је и центар те привредне гране у Србији.

Како је рекао министар Черкасов Максим Валеревич, у овиру руске делегације су представници 20 предузећа, који су веома заинтересовани за пословну сарадњу. Саговорници су оценили да су политички односи између Србије и Русије веома добри и да политичку сарадњу треба да прати економска.

Министар Валеревич изразио је задовољство што се Нови Сад придуружио градовима у којима је одржан Марш Бесмртног пука, оценивши да на тај начин доприносимо сећању на заједничку историју. Градоначелник Вучевић нагласио је да је Нови Сад ове године Омладинска престоница Европе, а да ће 2021. године бити и Европска престоница културе, и да као мултиетничка, мултиконфесионална и мултинационална средина много полаже на толераницију и неговање хармоничног суживота, по чему је и препознатљив.

Званичници су се сложили да постоји велики простор за интензивирање привредне сарадње, и истакли да је на том пољу од великог значаја Међународни пољопривредни сајам, највећа сајамска приредба те врсте у овом делу Европе.

Loading Images