ОДРЖАН ПОСЛОВНИ ФОРУМ СА РУСИЈОМ

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је Пословном форуму са Русијом који организује Привредна комора Војводине, у сарадњи са Трговинским представништвом Руске Федерације у Србији. Нови Сад су посетили представници привредне делегације региона Нижњи Новгород, из Руске Федерације која је једно од приоритетних тржишта Републике Србије, значајан инвестициони, економски и трећи спољнотрговински партнер Србије.

-Нови Сад и Нижњи Новгород су градови побратими већ 13 година, и то је најбоља сарадња коју Нови Сад има од свих градова побратима. Она се до сада претежно огледала у областима културе и образовања, а 2017. године на Бизнис форуму у Нижњем Новгороду разговарали смо и о јачању привредне сарадње између два града и региона. Присуство више од 20 компанија из региона Нижњег Новгорода на овом форуму је за велики респект, и сигуран сам да је ово први корак у будућој озбиљнијој пословној сарадњи – рекао је Радојевић и истакао да Нови Сад веома цени односе са Нижњим Новгородом и привредницима, као и то да ће им увек бити на услузи ради успостављања и интензивирања економске сарадње.

Поред Милорада Радојевића поздравне говоре одржали су и министар за индустрију региона Нижњег Новгорода Максим Чернасов, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић, као и представник Трговинског представништва Руске Федерације Андреј Н. Хрипунов.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић рекао је да је ово један од централних догађаја који се одржавају на маргинама 86. Међународног пољопривредног сајма и да су данас представници 22 компаније из Нижњег Новогорода њихови гости. Он је додао да се од форума очекују успешни разговори из области металске и хемијске индустрије, медицинске опреме као и информационих технологија, као и још боља сарадња између војвођанских и привредника Руске Федерације која је последњих година у сталном успону.

Министар за индустрију региона Нижњег Новгорода Максим Чернасов захвалио се градоначелнику Милошу Вучевићу и свима који су заслужни за организацију њихове пословне мисије у Србији. Он је такође рекао да је сарадња Града Новог Сада и Нижњег Новгорода започета још 2005. године, а прошле године је потписан и споразум са Аутономном покрајином Војводином.

-Довели смо данас много различитих компанија у Нови Сад које ће представити своје пословање са надом да ћемо и даље успешно развијати нашу пословну сарадњу и имплементирати многе новине које се тичу пословања – истакао је Чернасов.

Представник Трговинског представништва Руске Федерације Андреј Н. Хрипунов похвалио је досадашњу сарадњу са Привредном комором Војводине као и стратешко партнерство између Руске Федерације и Србије, и нагласио да је веома важна и сарадња малих и средњих предузећа регија Војводине и Русије. Хрипунов је истакао да је резултат оваквих пословних форума узлазна линија спољнотрговиснке размене и да се овакав тренд мора наставити.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић је напоменуо да је сарадња са Руском Федерацијом од изузетног значаја имајући у виду да се сваке године повећава спољнотрговински биланс, поготово у области аграра.

Током Пословног форума одржане су презентације производних капацитета, пословних иницијатива и инвестиционих потенцијала Војводине и Нижњег Новгорода, а потписан је и Споразум о сарадњи између Привредне коморе Војводине и Привредне коморе Нижњег Новгорода.

Loading Images