НОВИ САД ОБАРА РЕКОРДЕ У ТУРИЗМУ

са Нема коментара

Према подацима Републичког завода за статистику само у новембру ове године у Новом Саду је остварено 43308 ноћења домаћих и страних туриста, што је, у поређењу са истим месецом 2017. године, више за чак 43,3%. За 11 месеци (од 1. јануара до краја новембра 2018. године) наш град посетило је 422.899 домаћих и страних туриста, чиме су надмашени резултати из прошле године за 23,4 %.

– Туризам је привредна грана која носи огроман економски потенцијал и важан је за укупан развој заједнице. Награда Туристички цвет је више него заслужено отишла у руке Туристичке организације Новог Сада, а све нас радује препорука реномираног, светског, туристичког магазина који је Нови Сад сврстао у прве три дестинације које треба посетити у 2019. години. Уверен сам да ћемо постизати још боље резултате и да ће наш град, а посебно као Омладинска престоница Европе и Европска престоница културе, бити препознат у читавом свету, и да ће нам бројни туристи увек поново долазити – истакао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Према подацима којима располаже ТОНС највећи број страних гостију у Нови Сад долази из Хрватске, Словеније, Велике Британије, Босне и Херцеговине, Шпаније, Румуније, Мађарске, Немачке и Македоније, али и из Кине, САД и Аустралије.