ПОСЛОВНИ ФОРУМ „МОЈ БИЗНИС У ГЛОБАЛНОМ СЕЛУ“

са Нема коментара

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је пословном форуму под називом „Мој бизнис у глобалном селу“ у организацији удружења „Трг предузетништва“ и Војвођанског пројектног центра. Пословни форум одржан је у хотелу „Шератон“, а у уводном делу присутнима се обратио и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић.

– Као Град трудили смо се да и у теоријском делу сарађујемо са привредницима у окружењу и подржавамо овакве конференције, а наравно и да их конкретним корацима помогнемо како би се идеје развиле. Кроз наше програме и мере подржавамо добре пројекте како у привреди, тако и у пољопривреди. Пре свега ту бих истакао наш Акциони план запошљавања, који је највећи у Србији што се тиче издвојених средстава, и сумирајући утиске пред крај године, могу рећи да је око 140 људи добило прилику да тим средствима започне сопствени бизнис. У пољопривреди се фокусирамо на мале произвођаче, пре свега ту мислим на органске произвођаче и производе са заштићеним географским пореклом. Ове године смо започели едукације пољопривредника и малих произвођача у свим приградским месним заједницама Града Новог Сада како бисмо им помогли да конкуришу за средства виших нивоа власти али и фондова Европске уније – рекао је Милорад Радојевић пожелевши свим учесницима успшешну конференцију.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић је нагласио да ће секретаријат и ове године додељивати субвенције за креативну економију, али и за женско иновативно предузетништво.

-Мали произвођачи и сви они који улазе у нови пословни ризик морају бити максимално подржани од стране Покрајине и Републике, и зато смо данас овде да саслушамо како и на који начин можемо помоћи предузетницима да се њихова производња иновира, да се додатно едукују и да имају менторинг и мониторинг од стране релевантних институција – рекао је Ђоковић.

Организаторка форума Марија Радојчић је истакла да се данас многи баве предузетништвом, али да посустају већ после прве године када се сусретну са озбиљним баријерама. Она је додала да овај форум кроз прадавања и конкретне примере из праксе омогућава предузетницима да развијају и реализују своје пословне идеје.

Учесницима форума обратили су се прeдaвaчи, врхунски стручњaци, признaти у свeту кao eкспeрти из oблaсти eкoнoмиje, али и oствaрeни бизнисмeни сa oзбиљним пoслoвним дoстигнућимa. Нeки oд прeдaвaчa на пословном форуму су прoф. др Mиoдрaг Зeц, Брaнимир Бркљaч и Дрaгaнa Ђeрмaнoвић.

Loading Images