ЖЕНАМА КОЈЕ СУ ДОБИЛЕ СУБВЕНЦИЈУ ГРАДА ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ УРУЧЕНИ УГОВОРИ

са Нема коментара

Град Нови Сад је и ове године реализовао Јавни позив за доделу субвенције за самозапошљавање жена, а у циљу подстицања женског предузетништва. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић уручили су данас уговоре женама које су оствариле право на Јавном позиву. Том приликом градоначелник им је пожелео успех у пословима за које су се определиле.

– Није било лако од 90 пријава изабрати 50 најбољих. Овога пута показало се да су потребе дупло веће и то ћемо морати да коригујемо у наредном периоду. Добра вест је да је у Новом Саду данас 5700 више запослених него у децембру 2019. године, и добро је што је више жена је међу њима него мушкараца, а чак 20 000 више има жена у нашем граду. Подаци показују да су оне информатички писменије од мушкараца, тако да нема места предрасудама. Оно што није добро је да жене и даље заостају у предузетништву, свега 35 посто чине жене предузетнице. Због тога и субвенционишемо њихово самозапошљавање. На конкурсу су била заступљена разна занимања, а било је и мање очекиваних као што су вулканизерски послови и израда и поправка намештаја. Верујем да ће њихове фирме опстати у првој пословној години која је најтежа, па да се видимо на новим конкурсима за радна места, за набавку опреме, путем других програма Града. Нама је то веома важно, да буду што успешније, да имају више новца, да запосле више људи. Желим им да као приватна иницијатива буду економска снага града, да остану са својим породицама у нашем Новом Саду, јер то је дивно место за живот – нагласио је градоначелник Вучевић.

У име предузетница обратила се Марија Ракић и захвалила се Граду што их је, путем овог Јавног позива, подстакао да започну свој посао, и тако им показао да нису саме.

– Ова помоћ нам посебно значи у овако изазовним временима, а надам се да ћемо унапређивањем свог пословања допринети добробити целе заједнице – истакла је Марија Ракић.

За подстицај женског предузетништва путем доделе субвенција за самозапошљавање у буџету Града Новог Сада опредељено је укупно 10 000 000 динара.

Loading Images